چکیده موضوع:
برخی از ما، در سادهترین مسائل اجتماع همچون انتظار کشیدن برای آمدن یک تکنسین تعمیرات لولهکشی به منزلمان، کابینتساز، صف ارباب رجوع در سازمان دولتی تا تصمیمگیری مدیری ارشد، ابتدا حرص میخوریم که چرا ما حتی نمی توانیم معنای قرار “ساعت ده” را درست درک کنیم. ده، ده است نه یازده! … و بعد آرام آرام بی تفاوت و تبدیل به موجودی افسرده مناسک اجتماعی میشویم؛ خود همچنان پایبندیم و دائما از رفتار دیگران رنجور و عصبی. حتی در اعتراض گاه با این جملات که: “اینجا ایرانه”، “مگه اومدی سویس”، “برو بینیم بابا”، “جمعش کن”، و امثالهم مواجه میشویم.
گرفتاریهایی اینچنین که در سرشت رشد و پرورش افراد ریشه دارد، در محیط یک پروژه و تیمسازی و مدیریت تیم بشدت تاثیرگذار است. شاید مدیران در کشوری پهناور همچون ایران با خرده فرهنگهای مختلف و یا در تعامل با کشوری دیگر و اجرای پروژه، علاقهمند باشند که باز هم با متری مهندسی، لااقل به آنها مشورت دهیم، که در کدامین حوزه تعاملی، با تیم خود یا طرف مقابل اصطکاک یا عدم همفهمی خواهند داشت. در این ارائه با طرح نقشه فرهنگی ساده و مختصری، که معمولا با کمک متخصصین سرمایههای انسانی یا روابط عمومی پروژه قابل استخراج است، این درک و هشدار را به مدیر پروژه و تیم وی ارائه خواهیم کرد تا موجبات آرامش بیشتر و درک بهتر را مابین افراد خود ایجاد نماید.
گذری کوتاه بر گذشته
گسترش روزافزون دانش بشری و نیاز به انجام پروژه های گوناگون جهت ارتقای کیفیت زندگی در سراسر دنیا از یک سو، و لزوم انجام به موقع این پروژه ها با رعایت کیفیت و محدوده پیش بینی شده در چارچوب هزینههای تعیین شده از سوی دیگر، موجب پررنگ تر شدن نقش مدیران پروژه و بکارگیری دانش روز مدیریت پروژه در بسیاری از سازمان ها شده است.